Theater renovation

Arboretum visitors center

Cafe Interior

Modern primitive hut

Beach restaurant

5th year projects

4th year projects

Click on image to view the specific project

Master of Interior Architecture program in Boston Architectural College (the BAC)

 

 

Theater entrance renovation

  • year: 2018

  • location: the USA, Boston

  • authors: Kseniia Barvitskaya

This is ongoing project, that I'm still working on right now. The project was based on my previous research paper "The entrance as a transition zone between exterior and interior. Its role in placemaking. 

The main idea is to address the lack of identity of the space by converting existing dead end to pedestrian zone and connecting it with the interior lobby.

 

New design will restore the prestige of the Orpheum theatre, reintroduce it to the public and transform it into a social hub. The new design solution will bring the
face of the theatre in line with the street boundary and affirm its position in the Boston Theatre district.

 

The exterior part of the project will advertise theater to the
outer world and become a new sight of the city, making navigation easier. Interior part will support outdoor experience, continue the overall theme and gradually
prepare visitors to amazing historical theater hall in the Adamesque style.

 

This renovation intends to bring the
Orpheum theatre back on the list of the most popular cultural places in Boston. 

 

Arboretum visitors center

  • year: 2017

  • location: the USA, Boston

  • authors: Kseniia Barvitskaya

​This is a project of Arnold Arboretum visitor center (Boston, Ma, USA). In architectural projects, trees are usually used as a background or entourage. However, as this project dedicated to the arboretum, the tree becomes a main character.

The tree concept has sprouted through the entire project from seeds of the site and social needs analysis and has brought fruitful interior allegory of the main lobby. The interior does not exactly depict the tree, but provides the feeling of the being in the forest with opportunity to explore the space from different levels and perspectives, exactly how it is happening in nature environment.

 

Cafe interior

  • year: 2017

  • location: the USA, Boston

  • authors: Kseniia Barvitskaya

This is a project of healthy food cafe iinterior with the focus on lighting design.

 

Modern primitive hut

  • year: 2017

  • location: the USA, Boston

  • authors: Kseniia Barvitskaya

​This is a a course project to study how the modern primitive hut may look like.

 

Master of Architecture program in Saint Petersburg State University of Architecture and Civil Engineering

 Qualification: Architect-Designer with the major in Design of the Architectural Space​

Beach with restaurant

  • year: 2012

  • location: Russia, St.Petersburg

  • authors: Kseniia Barvitskaya

 

 

The theme for my design thesis was the design of the recreational area on the Gulf of Finland (located near St.Petersburg) – the beach “Laskovii” (rus. “Tender”) in Solnechnoe (rus. “Sunny”) with complete infrastructure and detailed design of one of the buildings and its interior. The concept of the master plan derives from the three aggregate states of the water: ice, liquid and vapor. As molecules in water move slowly with the decreasing of the temperature, ice symbolizes the calm area with the leisure center for seniors, with sun shelters and the restaurant in the shadows of the pines (existing plants were preserved). The opposite to the ice – is vapor – the “boiling zone” of youngsters, full of activities, sport grounds, cafes and stage for music bands. Between ice and vapor there is a “liquid” zone – the place for the families and middle-aged people. This is the main promenade, which has two levels and ends with the panoramic restaurant, the special bath, the boat jetty and the pier. The beach features the special decks for sunbathing, children playgrounds, showers, minibars and changing rooms. There is an interesting point in the design of changing rooms: the facades, that are parallel to the sea and forest, are covered with the mirror plastic. This helps not to spoil the view when you are admiring the sea. The perpendicular facades, however, are decorated with the bright-blue tiles, which stand out to the color of sand and it makes it easier to find them. The design thesis was evaluated with the mark “Excellent”.

 

 

 

5th Year

  • year: 2011

  • location: Russia, St.Petersburg

  • authors: Kseniia Barvitskaya

 

 

The fifth year of education included projects of differen­­­­t scales, from express-project of the working place for the student-architect to the master plan of the huge park area, as well as projects of the buildings – sports center and the cultural center.

 

 

 

4th Year

  • year: 2010

  • location: Russia, St.Petersburg

  • authors: Kseniia Barvitskaya

 

 

The fourth year of my education was mostly dedicated to planning systems and focused on making street plans, then the masterplans of the living areas, followed by designing the residential complexes, then the yard and inner space of the complex, and, finally – the whole building. The leisure center project and leisure center interiors project are my coursework for the fourth year.

 

 

  • White Facebook Icon
  • White Vkontakte Icon
  • White LinkedIn Icon

CONTACTS USA

kseniia.bimbashi@gmail.com

USA, MA, Boston

CONTACTS RUSSIA

kseniia.bimbashi@gmail.com

Russia, Saint-Petersburg